REVIEW DRAMA SUAMI TANPA CINTA DI ASTRO RIA & RIA HD

March 31, 2016

assalamualaikum

kenapa? sebabnya hanya seseorang tu. yes. Mr. Mark Adam. antara penyanyi, dan mungkin pelawak yang paling elsa minat. so apa lagi? 4 April dah nak dekat. tunggu depan tv!
Drama adaptasi novel terbaru yang akan ditayangkan di Astro Ria iaitu Drama Suami Tanpa Cinta. Terbitan Drama Suami Tanpa Cinta ini mengandingkan Shukri Yahaya dan Janna Nick sebagai pelakon utama. Drama 16 episod ini bakal ditayangkan bulan April ini.


Pelakon Drama Suami Tanpa Cinta

Shukri Yahaya
Janna Nick
Cristina Suzanee
Mark Adam
Sarah Hildebrand
Afzan A.Rahman


Sinopsis Drama Suami Tanpa Cinta

Mengisahkan Zaidan Iman (Aid) dan Ain Syifa berkawan sejak dari zaman sekolah. Demi menyelamatkan perniagaan keluarga, mereka mengambil keputusan untuk berkahwin dan menggabungkan syarikat mereka.

Namun perkahwinan mereka bersyarat. Sekiranya jatuh talak ke atas ain, maka syarikat mereka akan jatuh ke tangan Ain Syifa dan Aid tiada lagi hak ke atas syarikat itu. Maka, Aid dan Ain masing-masing berusaha bersungguh-sungguh untuk mempertahankan rumahtangga mereka.

Ain cuba untuk menyayangi dan mencintai Aid, seperti mana Aid mencintainya. Namun kisah silam Ain membuatkan Ain mengunci dirinya dari mencintai Aid. Walaubagaimanapun, kehidupan mereka semakin hari semakin ceria dan bahagia. Mereka memang saling melengkapi antara satu sama lain. Pelbagai cara dilakukan oleh Aid untuk membuatkan Ain jatuh cinta padanya. Ain keliru dengan perasaannya sendiri. Aid sedar si isteri sudah mula mencintainya namun masih belum mampu untuk mengakui perasaan itu.

Kepercayaan mereka terhadap pasangan masing-masing membantu mereka dalam menangani godaan-godaan yang datang silih berganti. Namun, kebahagiaan mereka teruji dengan satu berita yang sampai ke pendengaran Ain. Ain mula sangsi dengan Aid yang sudah mula berahsia dengannya. 

Keadaan semakin runcing apabila Ain lari meninggalkan Aid dengan satu nota kecil yang membuatkan Aid menjadi risau dan cuak. Dapatkah Aid mencari Ain? Mampukah perkahwinan dengan suami tanpa cinta ini kekal sehingga ke jannah? Dan apakah kebenaran di sebalik cerita yang didengar oleh ain itu?

CREDIT: aswanazmy

NAK SHOPPING ONLINE? JOM JOM! 

You Might Also Like

4 Comments

 1. Wah wah.. sinopsis macam menarik. Lama da x tengok drama tak sempat. sobbs. Suka tgk Janna nick. Comell!

  ReplyDelete
 2. Done follow elsa.. hehe follow kite balik ye..and jemput join my segmen http://azirafreesia.blogspot.my/2016/03/segmen-jom-tambah-followers.html

  ReplyDelete
 3. Wahhh ade Syukri Yahaya. ☺ My favourite actor. Tak sabar nak tunggu. Hehe !

  ReplyDelete
 4. Menarik. Boleh tengok ni nanti ;D

  ReplyDelete