Meow memang comel!

April 01, 2016

assalamualaikum


eh eh nie anak siapa pulak nie? nak apa nie? nak makan je tahu kan? eee!!!

haha. inilah baby elsa. baby yang jadi teman hanya pada background laptop saja. dia tak dapat nak ada depan mata elsa atas faktor kawasan rumah nie. hm rukun tetangga kawasan nie memang tak benarkan bela budak budak comel macam atas nie. so tengok sajalah gambar gambar dia kan

kenapa dia?
  1. sebabnya mestilah comel hahahahaha
  2. hm, sebab bulu dia sangat lah halus dan warna gelap sikit sama macam elsa hahaha
  3. look at her eyes. halahai adorenya
  4. dia memang manja. yaa semua meow manja kan
elsa pernah pegang dia sekejap. nak tahu sebab apa? sebab, elsa tak berapa lah nak berani untuk peluk peluk dia. bukan dia je tapi semua meow yang elsa jumpa. sebab, elsa tak tahan so elsa akan gomol gomol dia sampai dia sakit nanti macammana? haa better jauh kan hakhak

ada sikit info yang elsa boleh share pasal baby nie. thank you encik wiki! awak sangat membantu


Kucing bulu pendek British (Bahasa InggerisBritish shorthair) ialah versi berpedigri bagi kucing bela jinak British tradisional, dengan badan dempak tersendiri, bulu plusy dan pelbagai warna dan corak lain, termasuk tabi dan titik warna.
Ia merupakan salah satu baka kucing paling purba yang diketahui, mungkin berasal daripada kucing bela jinak Mesir yang diimport ke Britain oleh orang Rom yang menakluk pada abad pertama. Pada zaman moden, ia kekal sebagai baka berpedigri paling popular di negara aslinya, seperti didaftarkan oleh Governing Council of the Cat Fancy (GCCF) United Kingdom.
Penampilan bersifat baik dan perangai agak tenang baka ini menjadikannya sebagai bintang media kerap, yang ketara sebagai ilham untuk ilustrasi terkenal Tenniel bagi Cheshire Cat daripada Alice's Adventures in Wonderland. Pada era lebih moden, seekor kucing bulu pendek British biru merupakan subjek citra "I Can Has Cheezburger?" asli, dikreditkan dengan pempopularan fenomena lolcat.

elsa suka jugak dengan kucing kucing yang bulunya panjang, ekor pendek, kaki pendek dan semuanya lah. tapi yang ini paling favourite!

awak semua pulak? meow mana yang jadi pilihan? nak share? boleh komen dekat bawah! hikhik

nak shopping online? boleh boleh. meyh sini meyh

You Might Also Like

4 Comments

  1. waa nice sharing dear.. jemput join my segmen http://azirafreesia.blogspot.my/2016/03/segmen-jom-tambah-followers.html

    ReplyDelete
  2. Saya suka semua jenis kucing!! :D hehe

    ReplyDelete
  3. comel tapi mc takut kucing :( haha

    ReplyDelete