FOOD REVIEW : PoP's Eatery, Wangsa Maju

March 06, 2017


Assalamualaikum

Hai korang selamat petang! Masih bekerja lagi ke tu? Hehe Elsa habis kerja dah tu cabut awal duduk rumah nak duduk duduk baring baring

Semalam kan ahad kankan. Elsa ada makan dekat satu tempat nie yang terletak di Wangsa Maju, Kuala Lumpur iaitu PoP's Eatery. PoP's Eatery nie dekat sebelah Burger King betul betul berhadapan dengan Wangsa Walk Mall. Alah kalau dekat waze tu waze saja PoP's Eatery dah tentu tentu dia akan bawak korang dekat situ je tau

Restoran tu tak besar sangat pun dia dalam kategori cafe jugak lah. Tapi berpusu yang datang nak cuba makanan dekat situ, sebab Elsa kan pergi hari ahad jadi agak ramai jugak. Mujur masa Elsa pergi tu tak ramai sangat jadi cepat je dapat tempat duduknya

Elsa nak tunjukkan menu yang disediakan oleh PoP's Eatery. Kalau tengok memang nak makan semuanya tapi apakan daya satu pinggan pun bercinta nak menghabiskan sebab hidangan dalam pinggan besar juga! Harga memang berbaloi dengan kuantiti makanan tu. Jadi tak hairanlah orang ramai nak lepak lepak selfie selfie dengan makanan dekat sini kan

FOOD REVIEW : PoP's Eatery, Wangsa Maju
FOOD REVIEW : PoP's Eatery, Wangsa Maju

FOOD REVIEW : PoP's Eatery, Wangsa Maju
FOOD REVIEW : PoP's Eatery, Wangsa Maju

FOOD REVIEW : PoP's Eatery, Wangsa Maju
FOOD REVIEW : PoP's Eatery, Wangsa Maju

Bagi Elsa, harga minuman dia hmm agak mahal lah. Bagi pendapat Elsa lah tau tau. Haritu nak jimat punya pasal terpaksa lah beli satu sahaja minuman itu pun airnya diisi dalam cawan plastik biasa tu huhu tapi takpelah dalam kereta ada air suam kankankan hikhik. Tapi makanan dia memang gempak dan sedap! Korang yang food hunter macam Elsa tu pergilah cuba dekat sana. Dah bebel panjang nie, nak tengok Elsa makan apa?

FOOD REVIEW : PoP's Eatery, Wangsa Maju
PoP's Beef Bolognese

FOOD REVIEW : PoP's Eatery, Wangsa Maju
Spicy Cream Cheese Pasta W/ Grilled Herb Chicken

TERIMA KASIH POP'S EATERY

You Might Also Like

19 Comments

  1. Elsaaaa! Nampak sedap sangat tengok makanan-makanan ni!! Nak rasa jugaaa haha kejam la. Btw nice la blog elsa bila view pakai mobile

    ReplyDelete
  2. Boleh cuba nampaknya ni 😋

    ReplyDelete
  3. Nyum2 sedapnya Elsa... meleleh air liur ni...

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap makanan ni! Dah lama tak pergi area Wangsa Walk Mall. Bolehlah terjah nanti. Hehe.

    Harga minuman memang mahal kan sekarnag! Latte je dah berbelas. Huhu.

    ReplyDelete
  5. haisss nape rini byk review pasal makan ni... Ni nak marah ni... Hahhaa.. Hakak tak boleh nak makan dik nonnn...

    Hurmm lama x p wangsa walk... Huhuhu.. Kenangan betul.. hiks..

    ReplyDelete
  6. sedapnya.. menarik jugak menunya

    www.aerillhassan.com

    ReplyDelete
  7. Saya memang lemah nampak makanan ni.. tapi saya jadi kuat bila nampak senyuman elsa :)

    ReplyDelete
  8. sedapnyaaa :D heheh nasib baik masa tengok ni dah makan :P

    ReplyDelete
  9. Bercinta menghabiskannya ye! Memang portion dia nampak hmmmmm jugak... Kena betul-betul lapar baru syok makan macam ni, tedapnyeeee meleleh ayaq lioq! Haha.. 😅

    ReplyDelete
  10. Nampak macam sedap je. Dah lama tak pergi area Wangsa Walk ni. Boleh lah try lepas ni :D

    ReplyDelete
  11. alahai, rumah IQ yang dekat sangat dengan Wangsa Maju ni pun tak pernah tahu ada tempat makan sedap ni. hihi. boleh cuba ni. terima kasih elsa for review!

    ReplyDelete
  12. HUaaaa...sedapnya tengok. Harga makanan agak berbaloi sebab portion untuk satu hidangan dia besar.

    ReplyDelete
  13. Wahh sedapnya.. =) Nanti nak try la pegi ke restoran nie sebabnya menu pun nampak menyelerakan..

    ReplyDelete
  14. Telan liur pagi buta baca entry ni.

    Spaghetti bolognese mmg fav mai.

    ReplyDelete
  15. Makanan dia nampak sangat berbaloi dan sedap.. part air tu memang kena kongsilah kalau mahal cenggitue.. hehehe

    ReplyDelete
  16. Wah sedapnya Elsa.. laparlah pulak saya tengok gambar entry Elsa ni

    ReplyDelete