Elsaalicious: Sunshine Blogger Award - Tagged by Sayidah Napisah


Lazada Malaysia

Sunday, 9 April 2017

Sunshine Blogger Award - Tagged by Sayidah Napisah


Assalamualaikum

Selamat pagi Ahad. Alhamdulillah masih berkesempatan untuk tulis entri Sunshine Blogger Award - Tagged by Sayidah Napisah. Ya! Elsa telah tercalon lagi buat kali ketiga oleh rakan Blogger Elsa yang Elsa idolakan hakhak terima kasih banyak-banyak KC. Entri sebelum ini iaitu Sunshine Blogger Award - Tagged by Noor Azlan & Ana Suhana sekaligus Elsa jawab dalam satu entri. Berhati-hati Elsa jawab soalan legend-legend ini haha. Jadi tak perlu Elsa nak bercerita panjang lagi. Ayuh kita teruskan dengan jawapan-jawapannya tau!

Sunshine Blogger Award - Tagged by Sayidah Napisah
Sunshine Blogger Award - Tagged by Sayidah Napisah
Sumber: Google

+ Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog
+ Answer the 11 questions sent by the person who nominated you
+ Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions
+ List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog

Berikut merupakan soalan-soalan yang disediakan oleh KC

1. Lagu apa yang paling anda suka & layan sekarang ni? (boleh lebih dari satu)
Menahan Rindu - Wany Hasrita. Beliau mempunyai suara yang sangat tinggi. Jadi suara tinggi-tinggi tulah yang Elsa suka ikut

Shape Of You - Ed Sheeran. Elsa dari zaman lagu Thinking Out Loud lagi Elsa dah minat dengan suara dia sebab suara dia macam sweet-sweet macamtu kadang-kadang seksi pun ada hahahaha

2. Teringin nak travel kat mana? Kenapa di sana?
Elsa seorang yang jarang travel. Kalau boleh tak payah travel pun tak apa haha. Tapi kalau Elsa mahu, Elsa pilih Sabah. Sudahlah Elsa tak pernah naik flight. Jadi untuk permulaan naik flight, Elsa akan ke Sabah yay!

3. Lebih rapat dengan mak atau ayah?
Dengan Abah. Abah lah yang paling senang nak luluskan Elsa kalau nak keluar berjalan hakhak

4. Time sekolah dulu, subjek/ mata pelajaran apa yang paling anda suka? Sebab?
Elsa suka matapelajaran Akaun sebab Elsa minat dengan kira-kira dan masa sekolah dulu Elsa sekolah vokasional dan mengambil kelas Pengurusan Perniagaan. Tapi kenapa Elsa tak suka Matematik pulak sedangkan dia pun kira-kira jugak? Ayok

5. Pernah tak rasa putus asa dalam hidup? Bilakah?
Setakat ini masih belum lagi hahaha apa nie Elsa memang tak ada masalah ke dalam hidup? Huhu mestilah ada. Tapi selalunya masalah yang Elsa hadapi adalah masalah melibatkan kawan-kawan dan Elsa ambil tindakan untuk berdiam diri. Kenapa? Sebab sudah muak dengan perangai orang yang tak jujur dan tikam belakang. Jadi Elsa tak jadikan semua itu sebagai penghalang untuk Elsa teruskan hidup

6. Apakah kata-kata perangsang/motivasi yang selalu anda kata pada diri sendiri when things get tough in your life?
Elsa cuma akan kata pada diri Elsa adalah JANGAN MENANGIS. Elsa memang kuat menangis. Jika Elsa lemah untuk hadap sesuatu yang Elsa dah tak mampu nak hadap, Elsa akan ucapkan itu. Kemudian Elsa tertidur dan esok bangun dengan cerita yang baru

7. Posisi favourite bila nak tidur?
Hehe cubalah bayangkan. Ada bantal kepala dan bantal peluk, setelah baring akan menghadap ke kanan dahulu, telefon di tangan, bantal peluk tadi bukan peluk tapi letak dekat kaki hahahaha

8. Tajuk buku/novel yang paling latest/last anda baca?
None! Hahahaha Elsa tidak minat membaca novel huhu

9. 5 perkara yang anda TERINGIN SANGAT SANGAT nak buat sebelum umur mencecah 50 tahun [bucketlist/wishlist]
 1. iPhone 7 Red Edition
 2. Honda Civic
 3. Umrah dengan keluarga
 4. Kahwin hahaha
 5. Simpanan untuk masa depan diri dan keluarga akan datang
4 dan 5 tu gagap-gagap Elsa nak nyatakan sebab Elsa terlampau muda lagi hahahaha muda ke?

10. Nyatakan hobi pelik yang anda buat tapi orang lain tak buat atau jarang-jarang buat
Salah satu hobi Elsa adalah surprisekan orang. Jadi setiap kali orang yang Elsa kenal dan rapat hendak meraikan seperkara, jadi Elsa yang akan beriya. Ya, orang lain tidak akan buat, tidak akan buat untuk Elsa surprise-surprise tu huwaaa hm dihnya

11. What do you think of my blog? sincerely eh jawab hehehe
Elsa suka duduk lama-lama dekat blog KC sebab KC sentiasa menulis entri yang penuh dengan isi dan pengetahuan orang ramai. Walaupun entri tentang peribadi diri KC tapi entri tu tak jemu untuk Elsa baca. Putih suci saja Blog KC. Ringan pun ringan! Kalau tak idola takkan lah Blog KC ada dalam Girlfriend List Elsa hikhik

Okay Elsa tak laksanakan syarat terakhir tau, Maaf hehe. Terima kasih yang sudi membaca

Komen
3 Komen

3 comments:

Elsaalicious.