Blue Sky Tag (Tagged By Amerzing)

May 11, 2017


Blue Sky Tag (Tagged By Amerzing)
Blue Sky Tag (Tagged By Amerzing)

Blue Sky Tag (Tagged By Amerzing) | Assalamualaikum. Seminggu tinggalkan blog, hari ini datang terus tiba-tiba nak buat entri Blue Sky Tag (Tagged By Amerzing). Kenapa? Nampak sangat Elsa sedang mengalami Writer's Block hahaha waduh tak boleh jadi macam ini Elsa. Nanti prestasi awak dalam berblog makin merudum. Nak ke? Eh mesti taknak punya. Takpe hari ini kita laksanakan tugas yang Amerzing minta hahaha. Terima kasih sebab tag Elsa ye, Amerzing

RULES
1. Thank the person who tagged you
2. Answer their 11 questions
3. Tag 11 people
4. Give them 11 questions to answer

Okay Elsa dah sedia nak jawab soalan nie! Baca elok-elok dan khusyuk tau hahaha

1. If you suddenly found yourself turned into woman/man. How would you spend your day?
Elsa akan habiskan masa dengan kereta hahaha. Lagi-lagi kereta bukan main lawa daripada gadis-gadis, ekzos pun vroom vroom saja. Mesti ligat punya

2. Tell me the most awkward moment in your life?
Banyaklah. Nak cerita balik pun dah tak ingat haha. Cuma Elsa nak bagitahu anda semua, dipaksa untuk confess dekat lelaki yang kita suka itu paling awkward. Tak percaya? Cuba try test sikit

3. What are the best and worst purchases you have made?
Yang paling terbaik adalah iPhone. Dari Elsa pakai 4S, 5S dan sekarang 6. Alhamdulillah. Yang paling teruk adalah pakaian yang sendat-sendat! Sangat teruk dan membazir yang pernah Elsa beli

4. If you have a chance to change your name, what will it be and why?
Shaidatul Aireen Binti Tajul Arif dah cukup sedap dan indah bagi Elsa. Tapi apa salahnya kalau hujung nama tu ada perkataan Elsa? Hahaha apa nie?!

5. Who is the messiest person you know?
Tak sampai hati nak cerita tapi cukuplah anda semua tahu yang beliau ialah rakan dorm Elsa masa sekolah asrama dulu. Paling teruk kami satu dorm pernah halau beliau untuk keluar sebab beliau bukan sahaja selekeh tapi bau yang kurang enak hm

6. What are the most useless talent do you have?
Suka mengamuk dan merajuk tak tentu pasal. Nasib baiklah pandai pujuk diri sendiri dengan makan sekuat hati

7. Who is the fourth person in your missed call list?
Nombor tak kenal! Ayokkkk nombor tak kenal jangan harap lah Elsa nak angkat

8. What is your favorite TV show? (Tell me Suri Hati Mr. Pilot, please)
Em apa itu Suri Hati Mr. Pilot? Hahahahaha. Elsa lebih suka ketawa bila tengok TV. Jadi Elsa pilih rancangan yang lawak-lawak saja

9. What was your first thought when you woke up this morning?
"Aduhhhhhh malasnya nak kerjaaaaa!" Hahahaha

10. What are you completely give up and done with?
Bila kebaikan yang Elsa buat, orang tak nampak. Hm

11. Do you think my questions are ridiculous?
Mesti tak punya! Hakhak

Alhamdulillah selesai jawab! Harap pembaca Blog Elsa tak terkejut lah bila baca entri nie haha. Elsa jawab jujur tau! Dah penat nak tipu-tipu. Eh?! Hahaha. Okaylah Elsa ada lagi satu tag daripada Fazrol Iqbal. In Shaa Allah Elsa takkan lupa untuk jawab sebab Elsa dah bookmark! Awak hanya perlu tunggu saja tau. Bye

You Might Also Like

7 Comments

  1. Hahahahahah kuat merajuk rupanya hahaha lahai.. yang part messiest person tu, I feel you sis. I have one too :3

    ReplyDelete
  2. Sy faham perasaan tu pabila ada ahli bilik yang memelihara 'haruman' tu. Awww, pakaian yang sendat mengingatkan sy kisah dulu bila shopping dengan kazen. Mata dia tak boleh pakai 😒 Hasilnya, jeans yang dia pilih tu hanya mampu sy pakai sekali seumur hidup ni 😠

    ReplyDelete
  3. Aduh malasnya nak kerja!! Samalah kita Elsa. Akak pun hari2 fikir camtu gak. Tadi pagi lagilah, leka baca novel sampai tersedar jam 8.30 am. Cepat2 siap pergi kerja. Tanda malas gak lah tu. Hihi.

    ReplyDelete
  4. I liokeeeee your answer no 9. Hahaha sama! Setiap pagi setiap hari punyalah liat bangun nak mandi selagi ada masa rela snooze dulu jam 😂

    ReplyDelete
  5. I'm waiting ur answers kak Elsa 😂😂😂😱😱

    ReplyDelete
  6. rasanya semua ada sorang kawan yang sangat lah messy hahah mell pun ada jugak, tapi tak sampai hati nak tegur. sekarang mesti dah okay kan.. dulu maybe dia tak biasa dok asrama. Bab pujuk diri sendiri dengan makan sekuat hati tu sangat effective hahaha

    ReplyDelete