Elsaalicious: Sunshine Blogger Award - Tagged by Noor Azlan & Ana Suhana



Sunday, 12 March 2017

Sunshine Blogger Award - Tagged by Noor Azlan & Ana Suhana


Assalamualaikum

Many blogs I've been read about this award and suddenly I've noticed that my blog was nominated by my favourite awesome bloggers and I wish to take this opportunity to thank Bro Noor Azlan and Sis Ana Suhana

OKAY DAH CUKUP! Elsa dah penat nak speaking! Banyak kali dah cubaan yang Elsa lakukan bagi memantapkan penulisan dalam bahasa Inggeris dan Elsa jamin jika Elsa terus speaking, orang membacanya guling-guling ketawa. It's more than 20 times Elsa taip padam taip padam. Jadi izinkan Elsa menaip dalam bahasa baku Elsa sahaja dan Elsa cuba untuk selit-selit sedikit bahasa Inggeris. So, sorry for the broken and the rojak english I will use in this entry. So much sorry :( Well, I've spent three days to complete this challenge and wow this is my first time writing more than 800 words uish hebat hebat!

So let's start!

Sunshine Blogger Award - Tagged by Noor Azlan & Ana Suhana
Sunshine Blogger Award - Tagged by Noor Azlan & Ana Suhana

Here are the RULES
1. Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog
2. Answer the 11 questions sent by the person who nominated you
3. Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions
4. List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog

Questions by Bro Noor Azlan

1) If you are given a chance again in your life, you want to get back at what age? Why?
Elsa nak kembali ke zaman Elsa belajar pada Elsa umur 19 tahun. Why 19? Sebab pada waktu itu Elsa dah buat kesilapan yang sangat besar di mana Elsa menarik diri dari menghabiskan Diploma Perakaunan Elsa di UITM. At that time, I've ruined my parents hope, I've made them cry and that moment was unacceptable. Elsa segan nak menceritakan selebihnya. I know I have chance to get back into studies since I'm still young, tapi Elsa lebih minat untuk bekerja. Alhamdulillah, sekarang Elsa bekerja dibawah Jabatan Kerajaan walaupun hanya jawatan kontrak tapi dengan hasil Elsa kerja Elsa dah boleh bagi keluarga makan-makan

2) Where is the tourist destination you really want to go? Why?
Buat masa nie Elsa tak terfikir lagi nak melancongkan diri ke mana-mana haha. Sebab Elsa seorang yang tak minat sangat melancong. Hahaha what kind of person are you, Elsa!

3) Who is your inspiration in the world of blogs? Why?
Nak tahu siapa? Read This then you'll know who is and why hehe

4) Do your hobbies besides writing a blog?
EAT! EAT! EAT! Yes I'm a Food Hunter. Beruntung siapa dapat kawan dengan Elsa. Kalau korang kelaparan, tanya sajalah Elsa mana tempat makan best? Elsa suka sangat cuba tempat makan yang baru, yang tular di media sosial semua Elsa akan pergi (bergantung pada kewangan) emmm. Blog nie jugalah tempat Elsa nak review tempat makan yang Elsa dah pergi tau. Selain itu, I love baking. When my sister and I bored and nothing crazy to do, we went to the kitchen and selongkar segala apa yang boleh dibuat untuk dijadikan kek ke, roti ke, brownies ke. As I mentioned just now, kalau ada masa bosan je tau. Tapi selalunya tak ada masa bosan pun sebab dia sibuk dengan belajar, Elsa sibuk dengan kerja

5) What is your favourite colour?
Purple and Blue!

6) What is your dream's car?
Ini sangatlah Elsa suka nak bebelkan! Hahaha. Dari Elsa sekolah lagi, I wish I have my own car yang sangat bergaya, bermutu dan keunggulan. Elsa mahu Honda Civic. Yes Honda Civic! Taknak lain nak Civic jugak! Can you imagine how a woman drives Civic with her sunglasses and the engine make a sounds like vroom vroom vroooommm vroomm and the woman is Shaidatul Aireen. Wadddduhhhh bila lah boleh pakai Civic nieyh hahaha. Kalau tengah atas jalan tu, Elsa nampak civic, mulalah datang sawan dia. Jadi apa lagi Elsa? Kerja laa kuat-kuat. Kalau cakap je ingat Civic tuh nak jatuh dari langit?

7) Which one do you prefer? Live in the city or in the village?
Both

8) Is the most special gift in your life you've ever got?
I've made my SPM Result as my special gift. Pada tahun 2014 Elsa naik pentas di Anugerah Kecemerlangan di Sekolah Menengah Vokasional Sungai Buloh disaksikan oleh ibu bapa, rakan-rakan terutamanya ibu dan abah Elsa. Elsa takkan ambil anugerah itu jika mereka tidak ada di bawah sana. Itu sahaja hadiah yang paling istimewa Elsa dapat bagi setakat nie lah. Tapi tengoklah, dah dapat keputusan elok pun, pergi tarik diri dari belajar pasal apa Aireen oi? Haih tak faham

9) A gift that you've always wanted?
Happiness, peaceful life dan rezeki demi keluarga dan masa depan In Shaa Allah

10) What are the things you want to do if you are a leader in this country?
I have no idea about this but If I'm a leader, I want my rakyat-rakyat wear a frozen suit! Hahahaha

11) In your opinion, how blogs can inspire the people out there?
For me, they invite you to be creative, try to elaborate the ideas and made you think out of the box. Dengan blog jugalah, banyak isu semasa, info terkini, tips dan hiburan yang kita boleh ambil sebagai iktibar dan pengetahuan. Blog juga menjadikan seseorang more open minded. Kita tak kisah untuk kongsi apa-apa pendapat atau tentangan kerana motif kita cuma satu iaitu berkongsi. Biar orang tahu apa yang kita suka dan tidak. Blog sama seperti media sosial lain yang boleh menjadi tempat untuk merapatkan ukhwah antara penulis blog. We keep support each other dalam menghasilkan entry yang bernas dan berisi. Okay Elsa akui Elsa tak berapa mahir untuk soalan ini tapi Elsa bebel berdasarkan pengalaman Elsa sepanjang berblog hehe

Questions by Sis Ana Suhana

1. One BEST word to describe yourself
PRINCESS. Rugilah kalau tak jadi princess kepada semua orang yang sayangkan kita kankankan hehe

2. What is the BEST achievement you proud of?
Jawapan untuk ini sama macam soalan Bro Noor Azlan yang ke lapan tadi tau Sis Ana hehe

3. If you have a chance to go travel for free, where would you go? Why?
Kalau secara percuma eh? Okay kalau secara percuma Elsa nak ke luar negara yang mempunyai air laut yang sangat biru. "Hello Elsa! Malaysia also got ocean in blue colour" Ala memang lah. Tapi nak yang luar negara punya huhu. Why? Sebab Elsa teringin sangat nak dive jumpa dengan ikan-ikan dekat situ. Elsa nak tengok dalam laut tu rupanya macammana sebenarnya. Itu kalau percuma tau! Kalau tak percuma, haa duduklah kau dekat rumah je hahaha

4. Between winter, spring, summer and autumn which one would you choose and why?
I chose winter and I really want it hahaha so Elsa kena travel jugak carik salji kalau nak merealisasikan impian Elsa tu. Elsa nak rasa macammana duduk dalam suasana sejuk

5. Any habits do you have?
Hm hm setakat nie macam tak ada je haha. Elsa nie macam-macam perangainya. Apa yang Elsa mampu cakap, Elsa dah 21 tapi Elsa masih nakal dan tiap kali nak kenakan kawan-kawan Elsa or known as prank, it works!

6. What do you find attractive in people?
Hm susahnya nak jawab soalan nie lah huhu. Sebab Elsa selesa saja berkawan dengan orang yang macam-macam perangai. Semualah boleh masuk dengan Elsa. Elsa tahu jawapa tak menjawab soalan hakhak sebab tak reti nak mengolah jawapan. Berhari-hari jugak fikir nie. Nampak gaya Elsa kena belajar lagi untuk menjawab soalan dengan baik huhu. Maaf Kak Ana :(

7. What is you favorite Disney character?
You knew the answer! Princess Elsaaaaaaa

8. Are you saving or spending?
Both hakhakhak. Kalau Elsa nakkan sesuatu, mesti kena menyimpan kan. Kalau tak menyimpan, tak dapatlah nak benda tu huhu

9. On scale 1 - 10, how friendly you are?
Ini Elsa tak berani nak kasi berapa haha. Elsa akan sombong dan diam kalau Elsa tak pernah kenal dan tak pernah bercakap dengan dia lansung. Elsa tak jugak nak mulakan perkenalan dengan orang sebab Elsa memang jenis segan tak bertempat hahaha. Tapi bila dah dapat berkawan tu, gila pun makin membuak-buak

10. Between cockroaches and lizard, which one you afraid most?
Bukan takut cuma tak takut sangat. Tapi Elsa lebih geli dengan lizard! Eeee tak boleh tengok kalau dia lalu dekat dinding ke. Dah lah nak jentik bukan main susah. Elsa pernah terpijak dia dan Elsa sangat fobia lepas terpijak dia eee!

11. What do you expect from blogger friends about your blog?
Of course I want my blogger friends to teach me and bring me forward into dunia blog. Elsa nak rakan blogger Elsa sentiasa sokong Elsa untuk lebih sukses dalam menghasilkan sesuatu yang berguna dan berpengetahuan menggunakan blog suam-suam nail Elsa nie. Jadi untuk soalan yang terakhir nie, Elsa harap sangat perlahan-lahan jawapan yang Elsa tulis nie ditunaikan In Shaa Allah hehe

Alhamdulillah. Sejujurnya entry nie dah didraftkan dekat tiga hari. Bukan sebab tak ada masa, cuma memerah otak. Tak pernah buat entry sepanjang ini hehe. Oh ya. Elsa mohon maaf kerana tak dapat jalankan syarat yang ketiga untuk beri soalan dan tag blogger lain sebab Elsa rasa Elsa paling lambat publish entry nie. Maaf sangat-sangat dan mohon diterima tau hakhak

Terima kasih sekali lagi kepada Bro Noor Azlan dan Sis Ana Suhana sebab tag Elsa ye. Elsa tulis semua nie khas untuk awak berdua tau :*

Komen
11 Komen

11 comments:

Ana Suhana said...

Thanks Elsa sudi jawab soalan2 kak ana. I really appreciate your effort. 😘😘😘

Elsa and winter is like a never ending story ❤

BudakVanilla said...

BV pun suka makan jugak :D
memang best berblogging nie. saling support satu sama lain :)

SHAF NAJMI said...

wow jenuh nak jawapp ni hehe.

Shahida Dzulkafli said...

Yeah!! Dah berjaya jawab ye..
Akak suka lagu latar elsa nie.. hehehe

Noor Azlan said...

Terima kasi Elsa sebab dah berjaya menjawab soalan saya... tahniah kerana panjang tu... hihi..

Shikin Razali said...

Nice one, Elsa.. =)

Mimpi Aria said...

elsa gud luck ya!!
make sure dapat award kongsi sikit tau....hahaha

Anum Abdullah said...

selamat beraward sis elsa..

Mrs Fuzy sweetsourՆĕγʀǟ said...

wow..at least Elsa dh lebih laju dari Umi sebab sibuk dgn kerja..sibuk dengan family..nantikan part Umi pulak okay..hehehe

irazulkeffele said...

Ira pun berkenan dengan honda civic takpun honda swift lagi lah kalau color putih fuhhh dia punya mengoda tu. Hahahaha tapi nama lagi honda kena catu segala keperluan agaknya baru boleh dapat sebijik --'

zeera lily said...

btw jemput singgah tempat saya =)

Elsaalicious.